Dátum: 2012. aug. 14.
Hozzávalók
  1. 50 dkg burgonya,
  2. 15 dkg karalábé
  3. 10 dkg sárgarépa,
  4. 5 dkg petrezselyemgyökér,
  5. 5 dkg zellergumó,
  6. 20 dkg liszt,
  7. 20 dkg búzadara,
  8. 2 db tojás,
  9. 4 dkg vaj,
  10. só,
  11. fehér bors (gyermekek adagjánál helyettesíthető borsikafűvel),
  12. petrezselyemzöld,
  13. 2dl natúr joghurt.
Receptkönyv: Elkészítési idő: 90 + 60 (pihentetés) perc Adag: 6

Elkészítés:

A meghámozott, feldarabolt zöldségeket sós vízben megfőzzük,  leszűrjük és villával áttörjük, vagy krumplinyomót használunk. A kihűlt zöldségekhez keverjük a tojásokat, a lisztet, a búzadarát, az apróra vágott zöldpetrezselymet, ízlés szerint sózzuk és fehér borsot adunk hozzá. Kisebb gyermekeke adagját a bors helyett borsikafűvel ízesíthetjük.

Az összekevert masszát legalább 60 percig pihentetjük. Vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk és forrásban lévő sós vízben, a gombócok feljövetelétől számítva 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük és olvasztott vajban megforgatjuk. Natúr joghurttal tálaljuk.

Étel típus: Étel főbb összetevői:

Hozzászólás


Fényképes receptkereső

  • Kismama receptek
  • Szoptatós receptek
  • Baba receptek
  • Családi receptek

Friss receptek

Puha mézeskalács figura

Bejegyezve: 2012. dec. 22.

0 hozzászólás

Sárgabarackos pite

Bejegyezve: 2012. aug. 8.

0 hozzászólás

Rakott karfiol sonkával

Bejegyezve: 2012. aug. 3.

1 hozzászólás

Legutóbbi cikkek

A-vitamin

Bejegyezve: 2012. Júl. 1.

0 hozzászólás