Dátum: 2012. aug. 8.
Hozzávalók
  1. 80 kg sárgabarack,
  2. 20 dkg nádcukor,
  3. 20 dkg vaj,
  4. 4 db tojás,
  5. 1 mokkáskanál fahéj,
  6. 1 cs sütőpor,
  7. fahéjas porcukor.
Receptkönyv: Elkészítési idő: 95 perc Adag: 8

Elkészítés:


A vajat a nádcukorral robotgéppel addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és habosra keverjük. A lisztet a fahéjjal és sütőporral összekeverjük és a masszához adjuk. A tojásfehérjét felverjük és a kemény habot óvatosan a masszába keverjük.

A tésztát 40 cm x 25 cm-es tepsibe simítjuk és ráhelyezzük a meghámozott, félbevágott, magozott sárgabarackot és megszórjuk fahéjas porcukorral. (A barackok héját forrásban lévő vízbe 1-0,5 percig  merítve könnyen el tudjuk távolítani.)

A tésztát gázsütőben, 170 0C-on, 25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Fahéjas porcukorral megszórva és kockákra vágva tálaljuk.

Étel típus: Étel főbb összetevői:

Hozzászólás


Fényképes receptkereső

  • Kismama receptek
  • Szoptatós receptek
  • Baba receptek
  • Családi receptek

Friss receptek

Puha mézeskalács figura

Bejegyezve: 2012. dec. 22.

0 hozzászólás

Sárgabarackos pite

Bejegyezve: 2012. aug. 8.

0 hozzászólás

Rakott karfiol sonkával

Bejegyezve: 2012. aug. 3.

1 hozzászólás

Legutóbbi cikkek

A-vitamin

Bejegyezve: 2012. Júl. 1.

0 hozzászólás